Use Your Energy Well

Maak een afspraak

Meer weten?
06-13798304

Massagepraktijk – Suzie Joku
Graaf Woldemariaan 12
3434 DM Nieuwegein

Meer over Suzie

Healen doe ik al zolang, ik weet niet beter. Alleen noemde ik het vroeger nooit zo, mensen om mij heen noemden het masseren, want zo zag het er aan de buitenkant uit. Het ging intuïtief. Ik hoorde en zag dingen die voor mij zo helder waren en die ik meestal spontaan doorgaf. In mijn ouderlijk gezin was daar altijd ruimte voor, maar buiten de familie vond men het vaak raar. Het zit overigens in de familie. Ik ben 2e generatie Papua in Nederland; veel wijsheid komt via mijn betovergrootmoeder van vaders kant. Nu ik weet dat ik niet het enige achterkleinkind ben dat dit werk mag doen, loop ik over van dankbaarheid…! Maar dat wist ik vroeger allemaal nog niet….

Vanaf mijn pubertijd tot zo rond mijn 35e deed ik nauwelijks iets met deze gaven. Ik ging studeren, wilde journalist worden, maar belandde in de ICT, ik had een leuk leven. Het spirituele was naar de achtergrond geschoven. Maar toen ik ‘bij toeval’ voor het eerst in mijn leven bij een massagecursus terecht kwam, was het alsof mijn handen zich in een lichtflits weer herinnerden wat ze moesten doen. Ze gingen als vanzelf. In diezelfde periode tijdens een communicatietraining (oh the irony) dienden mijn gidsen zich aan. Opeens was ik met ze in gesprek. Ik had ze altijd wel gehoord, maar ik dacht dan altijd ‘dit denk ik’. Dan luisterde ik goed en deed vervolgens precies het tegenovergestelde.

Dat moment in die training was de start van mijn diepgaande persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen in maar ook buiten de diverse massageopleidingen maakte ik kennis met mijn ratio en ego, leerde ik hoe het voelde om bij mezelf te blijven en ‘weg’ te zijn, liefde en verdriet te doorvoelen, te vertrouwen op mijn talenten en energiebron en te luisteren naar mijn lijf, de beste antenne. Onderweg heb ik prachtige zielen leren kennen en nam ik ook weer afscheid van andere.  Dit pad gaf me mooie levenslessen waar ik nog steeds dankbaar voor ben en leidde me uiteindelijk in 2008 naar de stap om voor mezelf te beginnen. Door deze praktijk en mijn werk als (zelfstandig) organisatieadviseur is mijn werk sindsdien veel beter in balans. 

Mijn werk heeft altijd met flow te maken. Energie moet stromen, zakelijk of prive, groepen of individuen, er is genoeg voor iedereen. Achter Use Your Energy Well zit de diepe overtuiging dat je toegang hebt tot alle kracht, liefde en wijsheid in je, om je leven te leven. Zet je die niet in, om wat voor reden dan ook, dan gaat je lichaam vanzelf protesteren. Misschien pieker je veel, voel je dat je vast zit, of kamp je steeds met dezelfde gevoeligheden. Misschien zoek je een manier om uit je hoofd te komen of beter in je vel te zitten. Herkenbaar? Luister naar je lijf! Heb je hulp nodig om te leren luisteren, dan kan ik je helpen. Use Your Energy Well.